Ännu ett år snart dags för WWDC

wwdc

Ännu ett år snart dags för WWDC

Det känns som det inte är så länge sedan vi satt funderade på vad som eventuellt skulle visas på Apples utvecklarkonferens WWDC (World Wide Developer Conference) förra året. Nu har det alltså gått ett år till och årets konferens kommer snart att börja.

Förra året såldes konferensen slut på tre timmar och många klagade på att de inte fick en chans att köpa en biljett. I år annonserade därför Apple ut när försäljningen skulle starta så att alla skulle få en lika stor chans. Det gick väl sådär När timmen slog så kastade sig många tusen utvecklare över webbsajten och försökte köpa en biljett. I år var det slutsålt på 71 sekunder mot tre timmar förra året. Det innebär naturligtvis att många inte hade möjlighet att köpa biljett. Lite trist. Vad kan Apple göra för att förbättra situationen till nästa år?

En trevlig nyhet för oss Apple-utvecklare som inte har möjlighet att åka till San Francisco är att video-filmerna från presentationerna kommer att publiceras samma vecka som de hålls. Dessa filmer innehåller alltid bra information och är en värdefull informationskälla.

Så vad förväntar vi oss i år? Jag förväntar mig definitivt att iOS 7 och OS X 10.9 kommer att visas. Många förväntar sig hyfsat radikala ändringar av gränssnittet i iOS efter att Jony Ive tog över som chefsdesigner även för mjukvaruverksamheten i Apple. Kanske blir det lite hårdvara, antagligen nya Macar, möjligen visas nya iPhone och/eller iPad upp. Det skulle vara kul om en ny Mac Pro visades upp. Inte för att den är någon storsäljare direkt men det skulle vara trevligt om Apple behöll en fot kvar i proffs-marknaden även om huvudfokus sedan länge varit på konsumentmarknaden.

Som utvecklare av företagsappar önskar jag att Apple kunde ta till företagsmarknaden lite mer helhjärtat. Man refererar ofta till hur många Fortune 500-företag som använder iPhone och iPad men ekosystemet håller inte jämna steg med hårdvaran. Det vore till exempel bra om man kunde skapa ett Apple-ID som företagare och få momsen hanterad på rätt sätt.

Det finns även förbättringsmöjligheter när det gäller Mac App Store. Att kunna erbjuda kunderna demo-versioner som sedan kan uppgraderas till skarp version vore trevligt. Bättre möjligheter att erbjuda uppdateringar mot betalning hade också varit bra för leverantörer även om kanske inte alla kunder önskar det.

Om ett par veckor har vi facit. En sak kan vi nog vara förvissade om: teknikpressen kommer inte att vara nöjda. Inte tillräckligt visionära och inga spännande nyheter kommer nog att vara deras tema i rapporteringen i år precis som tidigare år.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name*

Email

Website